Cseh László soha nem szerette a hátat

Cseh László Berlinben annyi esélyt ad magának a 100 pillangón, mint a 200 vegyesen

Tovább »

2014 augusztus 04.

Cseh, a rekorder

Tizenhetedik kismedencés EB győzelmére készül Cseh László, a rövid pályás kontinensversenyek abszolút rekordere - Hamarosan edzőként is értékelheti a saját tudását a Kőbánya mellett kitartó úszó

Tovább »

2013 október 07.

Nem lusta, csak kényelmes

A kilencszeres VB-érmes Cseh László úgy gondolja, hogy tud még gyorsabb is lenni

Tovább »

2013 augusztus 05.

Cseh László reményei

Cseh László nem titkolja: a 200 vegyesen a mellúszás lehet a boldogulásának kulcsa

Tovább »

2013 július 27.

Cseh László vérző szívvel mondott le a 400 vegyesről - de még nem örökre…

Éppen tíz esztendeje, hogy Cseh László 17 évesen ezüstérmet nyert a barcelonai világbajnokság 400 méteres vegyes úszó versenyszámában, és már akkor is csak az eljövendő évtized „földön kívülije”, az amerikai Michael Phelps tudta megelőzni.
Ez volt a sokoldalú magyar sportoló első nagy győzelme, az a bizonyos „nagy első”. Kereken egy évtized elteltével ismét az 1992-es nyári olimpiai játékoknak otthont adó város látja vendégül a „vizes” sportág „csúcstalálkozóját”, ahol a versenyek színhelyének kialakítását ezúttal sem mindennapi módon oldják meg. Erről a különlegességről is szót ejtett a Telekom Sporthír Szolgálatnak nyilatkozó Cseh László, aki a magyar válogatott tagjaként rövidesen visszatérésre készül Barcelonába.

Tovább »

2013 július 02.

Cseh László számára 2013 a „vegyesek éve” lesz?

Két közelgő nemzetközi versenyen, majd a június végi országos bajnokságon már jól, tehát a legjobb tudásából ízelítőt adva, a júliusi barcelonai világbajnokságon viszont annál is jobban szeretne teljesíteni Cseh László, aki több mint egy évtizede a világversenyek állandó szereplője.

Tovább »

2013 május 21.

Cseh Lászlónak az idén Mexikó és Florida helyett a Kőér utca is jól megfelel

A Kőbánya SC legjobb úszói nemrégiben tértek haza a mexikói magaslati edzőtáborból, de csütörtökön ismét útra kelnek, hogy a téli felkészülésüket Floridában folytassák. Ahogy az első túrát, a most következő másodikat is lemondta Cseh László, a klub 27 esztendős élversenyzője, aki nélkül az elmúlt tíz esztendő külföldi edzőtáborai egyszerűen elképzelhetetlenek voltak…

Tovább »

2013 február 19.

Vegyesen veretlenül

Két számban is veretlenül indul a londoni csatába Cseh László

Tovább »

2012 július 16.

Élete olimpiájára készül Cseh László

A debreceni diadalmenet után Cseh László élete olimpiáját tervezi

Tovább »

2012 május 31.

Történelmi nap, történelmi csúcs

Fantasztikus, példanélküli, felülmúlhatatlan – nehéz megfelelő jelzőt találni a magyar úszók csütörtöki teljesítményére. Valószínűleg a német és olasz szurkolók is a magyar Himnuszt dúdolgatták a szállodába menet, összesen négyszer volt alkalmuk ugyanis meghallgatni a délután folyamán. Negyedszer a férfi 200 méteres pillangóúszást követően csendült fel, Cseh László tiszteletére, aki pályafutása tizedik Eb-aranyát szerezte.

Tovább »

2012 május 26.

Cseh László: Kellett ez a lelkemnek

Nem mindennapi tettet hajtott végre szerdán Cseh László: előbb továbbjutott az egyik leggyilkosabb szám, a 200 pillangó középdöntőjéből, majd negyed óra elteltével már a 200 vegyes döntőjében volt jelenése, ahol fantasztikus Európa-bajnoki rekorddal zsebelte be az aranyérmet. Ezzel egy magyar csúcsot is beállított: az Európai-bajnoki aranyak tekintetében beérte a kilencszeres bajnok Egerszegi Krisztinát.

Tovább »

2012 május 24.

Cseh László a "Földönkívüli" nyomában

Cseh László mesternégyessel és Európa-bajnoki csúccsal újra a „Földönkívüli” nyomában

Tovább »

2012 május 23.

Dressz

A női 400 vegyes fináléjában a magyar hölgyek nem csak úszótudásukkal a medencében, hanem rózsaszín úszódresszükkel a parton is kitűntek a mezőnyből.

Tovább »

2012 május 23.

Első nap történései

Cseh László a debreceni Európa-bajnokság első napján a 4x100-as gyorsváltó tagjaként próbálta felvenni a verseny ritmusát. A váltó országos csúcsa és Laci Pekinget idéző formája is azt mutatja, sikerrel.

Tovább »

2012 május 23.

Cseh László sokat vállal Debrecenben, de a világcsúcsot Londonra tartogatná…

Egyre jobbnak és magabiztosabbnak érzi magát Cseh László, a magyar úszósport büszkesége az egy hét múlva Debrecenben elkezdődő Európa-bajnokság előtt. Számít a hazai pálya előnyeire, de azzal is kalkulál, hogy ilyenkor az elvárások is mások, mintha a kontinensbajnokságot egy másik országban rendeznék meg. Például Antwerpenben, az eredetileg kijelölt színhelyen, amelynek nem kevéssé meglepő visszatáncolása után bátor beugróként a cívis város vállalta át a lebonyolítás nem könnyű – de számára nem is újszerű – feladatának teljesítését.

Tovább »

2012 május 19.

Éhes vagyok a sikerre!

Olimpiai ezüstérmes úszónkat a reggeli úszás és az erőnléti edzés között sikerül elcsípnem egy rövid időre. Visszafogott, de élénken csillog a szeme. Kedves, de határozott. Szerény, de tisztában van az értékeivel. Óvatos, de céltudatos. Szóval olyan, mint a legnagyobbak.

Tovább »

2012 május 11.

Káros szenvedélye: élsportoló

Néhány perce még a medencében rótta a hosszokat, de ez egyáltalán nem látszik rajta. Frissnek és kipihentnek tűnik, amire gyorsan jön is a magyarázat: most „csupán” 5-6 km úszás a napi penzum, ugyanis kicsit rápihen a néhány nap múlva kezdődő országos bajnokságra. Aztán az ob után sem lesz sok szünet a versenynaptárában, hiszen május végén Európa legjobb úszói (Antwerpen helyett) Debrecenben találkoznak, ahonnan természetesen Cseh László sem hiányozhat.

Tovább »

2012 március 28.